Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Ambassadeur voor Vrienden van de wijkkrant

De wijkkrant verkeert in financiële nood. Het Bewonersoverleg vindt het belangrijk dat de wijkkrant in zijn huidige vorm blijft bestaan en heeft een actie opgezet voor extra inkomsten. Ambassadeurs in de wijk helpen hierbij om de boodschap te verspreiden. Priya Wannet, kind aan huis bij Sugar Hill, is een van hen.

Door Karin Veldkamp

Ze woonde er jaren en is nu nog regelmatig te vinden in de wijk. Priya Wannet runde tweeënhalf jaar de recordshop ‘Arnhemse Meisjes’ op de Sonsbeeksingel en was van daaruit betrokken bij de organisatie van evenementen van de Ondernemingsvereniging DOCKS. “Ik heb toen samen met een groepje creatieve makers de openingsact van de Nacht van de Mode 2019 georganiseerd”, vertelt ze met enige trots. “En ook in die tijd deed ik met ARTEZ een project in verband met 75 jaar vrijheid, waarbij studenten in gesprek gingen met wijkbewoners over de vraag hoe we omgaan met vrijheid”.  

Priya komt eigenlijk uit een andere hoek. Ze volgde de docentenopleiding Nederlands maar staat niet voor de klas. “Ik gebruik mijn studie op een andere manier. Ik ben literatuurrecensent en eindredacteur van een cultuurblad”. Naast schrijven en de recordshop werkte ze ook in de jeugdhulpverlening: “De slaap- en weekenddiensten kon ik combineren met het schrijven”. Door het project 75 jaar vrijheid werd haar duidelijk dat er bij Klarendallers veel behoefte is aan activiteiten in de wijk en dat het contact met wijkbewoners waardevol en leuk is. “Die ervaring motiveert mij om en  mede daardoor ben ik de wijkkrant steeds belangrijker gaan vinden omdat die mensen verbindt. Tijdens het bevrijdingsproject merkte dat er behoefte is aan saamhorigheid en ook dat mensen best graag betrokken willen zijn. Online werkt dat toch minder goed. Een krantje ligt op tafel, blader je makkelijk even door en dat kan je ook makkelijker laten zien aan anderen. En door mensen in de wijkkrant hun verhaal te laten vertellen worden ze gezien. Dat is belangrijk. Ik vind het een laagdrempelige en tastbare vorm van informatie die belangrijk is voor onze wijk.”

Op de teller staat al bijna 1800 euro. Veel dank! Doe je mee? De crowdfunding actie staat op gofundme.com. De opbrengst van de actie dient als buffer om voorlopig door te kunnen. De werkgroep zoekt ondertussen naar een duurzame oplossing.

Foto © Sylvan Zuijderduin

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!