Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

50e editie Speeldorp Klarendal

De gezinnen waren destijds groter en op vakantie gaan was voor veel Klarendallers niet mogelijk. Daarom werd er bedacht om die grote speeltuin die de wijk heeft, in te zetten voor een Speeldorp, zodat kinderen en ouders toch nog een fijne zomerperiode hebben. Behalve dat er 25 jaar geleden is besloten te stoppen met een dagelijkse kleine entreeprijs en alles gratis werd, is aan die doelstelling alle jaren niets veranderd. Tijdens dit jubileumjaar wordt de 200.000ste bezoeker verwacht: het geeft aan dat de behoefte voor kinderen en ouders nog steeds groot is om een fijne tijd te hebben op De Leuke Linde!

Twee zomers in de jaren 80 van de vorige eeuw, kreeg de organisatie het trouwens financieel en organisatorisch niet spits om een Speeldorp te organiseren. Vandaar dat het eerste Speeldorp van 52 jaar geleden was, maar in 2023 het 50ste Speeldorp plaatsvindt.

Speciale editie

In het weekend voordat Speeldorp begint, start er een Radio-marathon van 50 uur! Zaterdag 12 augustus gaat Speeldorp Radio de lucht in en wordt er 50 uur non-stop uitgezonden vanuit ons eigen ‘Glazen Huis’. Er komt van alles voorbij om naar te luisteren én je kunt je favoriete nummer aanvragen voor een bedrag van € 2,-. We zamelen namelijk geld in voor een goed doel.

Maandag 14 augustus om 10.00 uur is de 50 uur voorbij en starten met Speeldorp! Ook dan is Speeldorp Radio nog steeds in de lucht, tot en met woensdag 23 augustus. Dan sluiten we Speeldorp Radio en horen we hoeveel geld we hebben opgehaald voor het goede doel! Deze hele dag staat in het teken van dit goede doel.

Tijdens de Live-uitzendingen kan er geld gedoneerd worden bij ons ‘Glazen Huis’. Dus vraag een nummer aan en doneer €2,- (of meer ????) voor het goede doel!\

Programma

Het programma van Speeldorp is deels klassiek, met een openingsdag, een bouwhoek, een waterdag (mits het zomerweer van 2023 dat toestaat!), een sportdag, een dagje uit, een zeepkistenrace, een talentenshow en meer. Maar is is ook veel speciaals bedacht voor deze editie.

Daar is meer over te lezen op de website van De Leuke Linde, of in het speciaal uitgegeven programmaboekje (ook in het echt af te halen op de bouwspeelplaats) en anders komt er veel voorbij via de Facebookpagina van De Leuke Linde.

Veel plezier!

De foto is uit de archieven: 2016

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!