Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijkontwikkeling is een kwestie van een lange adem


Er zijn wijken waar het minder prettig wonen is. Daar moet wat gebeuren. Bewoners, woningcorporatie en gemeente zien de noodzaak en  slaan de handen ineen met als doel de leefbaarheid in de wijk te vergroten.  Ze investeren in fysieke , sociale en economische verbeteringen. Dus in woningen, wijkcentra, speeltuinen en extra arbeidsplaatsen. Er moet jarenlang geïnvesteerd worden voor dat de resultaten zichtbaar zijn.

Wetenschappers kijken naar concrete resultaten.  Spelen er door de komst van de speeltuin meer kinderen op straat? Nee? Dan is wetenschappelijk bewezen dat de wijkaanpak niet werkt. De praktijk leert echter dat de interventie veel bijvangst heeft.  Misschien spelen er minder kinderen dan verwacht maar tijdens het bouwen van het speeltuintje is er wel veel gebeurd. Er zijn bijzondere contacten tussen de buren ontstaan. De bewoner met groene vingers is opgemerkt door de hovenier die hem een baan heeft aangeboden.  De buurvrouw die de hapjes verzorgde geeft nu Italiaanse kookles aan haar buurvrouwen.

Filmpje

Volkshuisvesting heeft de werking van wijkontwikkeling doorvertaald naar een filmpje. Hieraan is een prijsvraag gekoppeld voor het beste idee voor een wijk. Het filmpje is te zien op www.hetgeheimvanwijkontwikkeling.nl. Het filmpje is al vele malen doorgestuurd en er zijn vele inzendingen waarin prachtige initiatieven worden aanbevolen.

Prijsuitreiking

Volkshuisvesting heeft drie winnaars uit geloot. Zij krijgen zaterdag 11 juni een prijs van 1000 euro uitgereikt tijdens de nacht van Mode. De uitreiking vindt plaats om 20.00 uur in Cafe Sugar Hill, Klarendalseweg 192 in Arnhem.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!