Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijken voor Kunst – jubileum

Wijken voor Kunst is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wijkbreed podium waarin de ontmoeting centraal staat: tussen wijkbewoners en hun creatieve buren, tussen hen en de omgeving. De meeste deelnemers melden zich via open inschrijving, verrassend is dat er elk jaar weer nieuwe namen bijzitten. Ook doen verschillende instellingen uit de wijken mee aan de manifestatie. Tussen hen en diverse creatieve wijkbewoners zijn hierdoor in de loop der jaren al verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan. Er zijn meerdere groepsexposities open tussen 12 en 18.00 uur en op zondag is bij café Atlanta vanaf 14.00 uur weer het traditionele buitenpodium met dit jaar 10 bands uit de wijk.

Wijken voor Kunst organiseert zelf de laatste jaren voor het weekend ook een theatraal project met bewoners. Dit jaar is dat ‘De Postbodemonologen’, een multidisciplinaire route langs 10 locaties op de zondag. In de wijk wonen verschillende kunstenaar-postbezorgers. Een aantal van hen leverde inspiratie voor de verschillende acts: naast theatermonologen ook liedjes, een installatie en dansen. Het publiek wordt in een huifkar vervoerd vanaf startpunt De Nieuwe Hommel in Sint Marten. Er zijn drie vertrekmomenten: 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

De oplevering van het wijkplein van Klarendal bij het MFC en de Kazerne wordt ook feestelijk gevierd met een speciaal programma van de gebruikers van het plein, zoals jongerencentrum de Mix, Buro Propz, Kunstbedrijf Arnhem, Huis van Puck en basisschool Kunstrijk. Er komt een openlucht-huiskamer en een buitenpodium met verschillende optredens, er zijn allerlei exposities in de gebouwen rondom het plein en ook óp het Kazerneplein.

Op de Facebook pagina staan altijd de laatste nieuwtjes en worden de PR uitingen van deelnemers verzameld. Het hele programma wordt in een boekje met plattegrond opgenomen. Deze programmaboekjes zijn vanaf 17 september te vinden in de wijk op locaties als het winkelcentrum, de horeca en de Molen. Op de website www.wijkenvoorkunst.nl staat een interactieve kaart, maar is het programma dan ook als pdf te downloaden.

Foto: De Wijk Danst! bij de oude toneelschool in 2013 © Zefanja.nl

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!