Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijken voor Kunst en Wijkatelier & Partners: ‘Zelfportret van de Wijk’

Foto: Rieky van Elk liet zich door Park Klarenbeek inspireren om een ‘Zelfportret van de wijk’ te maken © Zefanja.nl

Wijken voor Kunst

Wijken voor Kunst kan putten uit een rijke traditie van evenementen. Zo komt er een nieuwe editie van ‘De Wijk Danst!’ en exposeren de kinderen van de Jan Ligthartschool de werken die ze onder begeleiding van kunstenaars uit de buurt hebben gemaakt. Maar er is nog veel meer. We noemen bijvoorbeeld: De expo ‘Zelfportret van de molen’ in Molen de Kroon van omwonenden die de molen fotografeerden vanuit dakraam, toilet of anderszins. Of de vele interpretaties van het thema zelfportret, te zien in de bushokjes van lijn 13. Volledig programma: www.wijkenvoorkunst.nl; Facebookpagina van Wijken voor Kunst.

Verbindende schakel

Het bushokje op de hoek Agnietenstraat – Hommelseweg vormt het verbindende element tussen Wijken voor Kunst en Wijkatelier & Partners, waarbij iedere partij een helft ter beschikking heeft gekregen.

Wijkatelier & Partners

Vanuit daar loop je door naar de route Nieuwe Hommel – het ‘Binnenterrein’ van de Nijhoffstraat – Inloophuis Sint Marten. Werken van wijkbewoners rondom de thema’s botanica/architectuur/de menselijke gestalte/plattegronden worden hier getoond.  Villa Klarendal, Inloophuis Sint Marten en Wijkatelier hebben een gezamenlijke kunstviering ‘De Heilige van de Wijk’ georganiseerd, die plaatsvindt in de benedenzaal van het Inloophuis. In de wc’s op de 2e verdieping daar toont kunstenaar Rieky van Elk haar bijzondere werken: zij gebruikte Park Klarenbeek als zelfportret van de wijk (foto). Van 16.00 tot 19.00 uur vindt bovendien het Soepfestijn plaats in het Inloophuis: voor een klein bedrag onbeperkt heerlijke verschillende soepen eten! Meer informatie: Facebookpagina Wijkatelier Sint Marten Klarendal, Facebookpagina Inloophuis Sint Marten

Zelfportret van ‘t Venster

Een bijzondere partner van het Wijkatelier is Vmbo ‘t Venster. Leerlingen houden een guerilla-expo in de aula van hun school aan de Thomas a Kempislaan. Daar laten ze zien wat zij mooi vinden aan hun school, wat beter zou kunnen en hoe ze dat aan zouden pakken. ‘t Venster wil graag vaker en nog meer samenwerken met partijen uit de wijk. Informatie over de school: www.vmbo-venster.nl

Zelfportret van de Wijk/De wijk als Zelfportret kwam mede tot stand dankzij Kunstbedrijf Arnhem, team leefomgeving Noord West, Vitale verbindingen, Stichting R.K. parochie Sint Eusebius.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!