Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijken voor Kunst

Op ongeveer vijftig verschillende locaties, verspreid tussen de Apeldoornseweg en de Vijverlaan stellen kunstenaars hun huis, atelier of tuin open om daar hun beeldende kunst te laten zien, hun liederen te laten horen of anderszins een cultureel feestje te geven. Op enkele adressen zijn daar andere creatieve bewoners te gast. Soms zijn kunstenaars ook buren, steken de koppen bij elkaar en bedenken een complete programmering op het kruispunt bij hun woningen of ateliers. Weer andere creatieve bewoners sluiten aan op openbare plekken als TAPE, de Nieuwe Hommel, het Inloophuis, Molen de Kroon, het MFC Klarendal en het Huis van Puck waar multidisciplinaire programmeringen ons zullen verrassen; muziek, dans, theater, exposities, hapjes en clowns – voor ieder wat wils!

Winkels in het Modekwartier zullen hun deuren open hebben en naast hun eigen creaties zijn daar Wijken voor Kunst-deelnemers te gast met fotografie, sieraden, beeldende kunst, objecten en nog veel meer.

Route? Die hebben we niet. Zoek alvast online het programmaboekje op, de locaties zullen die dag ook voorzien zijn van een stapeltje drukwerk. Óf laat je leiden door onze bekende rode vlaggen!

Wijken voor Kunst wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdrages van de bewonersoverleggen van Klarendal en Sint Marten/Sonsbeekkwartier, ondersteuning van Kunstbedrijf Arnhem en de Jacobiberg maar vooral door vrijwilligers en inzet van deelnemers.

Zondag 20 september tussen 12.00u en 18.00u (op het traditionele muziekpodium bij Café Atlanta start de laatste band om 20.00u!); entree gratis. Het complete programma is te vinden op de website en meer informatie stroomt langs via onze Facebookpagina.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!