Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Wijkbijeenkomst over de Arnhem Oost aanpak

‘Wie meedoet aan ons nationaal programma voor Arnhem-Oost, werkt mee aan iets zeldzaam kostbaars. In het Oostelijk deel van onze stad gaan wij namelijk een generatie grootbrengen in een samenleving die onze opgroeiende jeugd welkom heet met geschikte woningen, eerlijke banen, sterke opleidingen en uitnodigend groen. Een nieuwe generatie die wordt gevormd met het inlevingsvermogen en de nieuwsgierigheid om vrijheid, tolerantie en kennis door te geven en die de veerkracht vindt om de problemen op te lossen die wij allen op ons pad krijgen’, zegt burgemeester Marcouch in het voorwoord van het gebiedsplan Arnhem Oost. Maar wat betekent dat nou precies?

Meepraten

‘De ervaringskennis uit de leefwereld van bewoners is essentieel om tot een breed gedragen wijkaanpak te komen. We gaan samen met bewoners aan het werk om tot een voor de wijk passende aanpak te komen bij de uitvoering van het programma’ aldus de gemeente. Om die reden organiseren bewoners een Wijkbijeenkomst zodat iedereen in de gelegenheid is om input te geven over thema’s Opvoeden & Opgroeien, Wonen & Leven, Werk & Inkomen. Aan het einde van het programma zal er een TOP 10 samengesteld zijn van belangrijke thema’s.

Programma

Terwijl presentator en wijkbewoner Boaz Boele als ceremoniemeester de ochtend en begin van de middag aan elkaar rijgt, kinderen zich niet hoeven te vervelen met een springkussen, knutselen en schminken én bezoekers een aantal verrassingen kunnen verwachten, ziet het programma er globaal als volgt uit:

9.30      Ontbijt

10.45    Introductie Arnhem Oost Aanpak voor wethouder Cathelijne Bouwkamp

11.00    Tafelgesprek Opvoeden & Opgroeien, met o.a. de directeuren van Basisschool Kunstrijk en VMBO ’t Venster

11.15    Tafelgesprek Wonen & Leven met o.a. Volkshuisvesting, wijkagenten en Rijnstad

11.30    Pauze

11.50    Tafelgesprek Werk & Inkomen met o.a. wethouder Mark Lauriks en medewerkers W&Y

12.00    In gesprek over de 10 belangrijke thema’s

13.10    Hooggeëerd bezoek!

13.30    Afsluiting met een hapje en een drankje

Meer informatie

‘De trein rijdt al’, zei een betrokken bewoner al eerder. Afgelopen juni is het ‘Nationaal programma Arnhem Oost’ gelanceerd. Nationaal, omdat het Arnhemse programma namelijk samenloopt met het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid vanuit het Rijk en het ministerie van Binnenlandse zaken 20 gebieden aan heeft gewezen voor dit programma. Arnhem Oost, omdat het één gebied is, dat bestaat uit wijken met een opvallend, eigen karakter en als doel heeft om de achterstanden op het gebied van onderwijs, werk & inkomen, wonen, gezondheid, leefbaarheid en veiligheid in de 5 wijken aan te pakken.

Check de website van de gemeente waar ook het gebiedsplan staat gepubliceerd.

25 november

Kom deze zaterdagochtend om 9.30u naar het KAB/Posttheater aan Rosendaalsestraat 27. Welkom!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!