Wijkmanager Silvia Groosman klom voor de zesde editie van wijkkrant Klarendal in de pen om bewoners een update te geven over de werkzaamheden van Team Leefomgeving. Het stuk paste niet op één wijkkrant pagina, en daarom plaatsen we hier haar volledige tekst als PDF te downloaden onder LEES MEER.
Adviseren, verbinden, begeleiden
Door Silvia Groosman
Bewoners krijgen daarbij meer invloed op dat wat in de wijk nodig is en wat de wijk belangrijk vindt. Dat doen wij bijvoorbeeld door ruimte te geven aan initiatieven van de wijk. Denk hierbij aan het realiseren van een speeltuin, een gezamenlijke moestuin voor de buurt. De rol van Team Leefomgeving is dan het adviseren van de initiatiefnemers, het verbinden met andere initiatieven in de wijk/stad, het aansluiten van collega’s uit de gemeente, het meedenken over subsidiemogelijkheden en soms het beschikbaar stellen van budget.
Speerpunten Klarendal
Klarendal is een eigenzinnige en ondernemende wijk. Het bewonersoverleg is actief en heeft een aanzienlijk bereik onder haar wijkbewoners. Men staat graag zelf aan het stuur maar wil daarin wel gefaciliteerd worden. De diversiteit van haar bevolking, haar gemengd leefmilieu, siert de wijk en dat gaat over het algemeen goed samen.
Uitgelicht: Kansrijk opgroeien
Als ik ergens trots op ben en waar ik energie van krijg, dan is het wel wat we nu voor de kindergroep van 2-12 hebben bereikt in de wijk! Dat is namelijk een dagelijks naschools programma voor kinderen uit Klarendal en St. Marten, die het wat moelijker hebben dan andere kinderen uit Arnhem. Na school kunnen de kinderen meedoen aan tal van georganiseerde activiteiten zoals; sport (ook peuters samen met ouders/hattrick Vitesse enz.), creatief bezig zijn, taal en leesvaardigheid, rekenen, weten wat je eet (koken), weerbaarheidstraining en met aandacht voor muziek en theater.