Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Ook in 2020 een schone wijk!

Schoon Klarendal staat voor een schone en opgeruimde wijk, maar ook voor ‘schoon’ als mooi, bekoorlijk en bevallig – zoals het woord vroeger veel werd gebruikt. Inspiratie voor deze naam was het gedicht KLARENDAl MOOI WIJK dat aan de gevel op de hoek Klarendalseweg / Schuttestraat hangt (Open Deuren, 2003 Gerrit Dassen). Voor de werkgroep Schoon Klarendal zijn deze twee betekenissen aanvullend aan elkaar en we merken dat veel bewoners er net zo over denken.

Werkgroepjes

Vind je dit thema ook interessant en heb je misschien zelf ideeën, of zou je gewoon een keer mee willen doen aan activiteiten? Stuur dan een mail naar schoonklarendal@outlook.com Je zit nergens meteen aan vast! Een paar keer per jaar wordt iedereen vrijblijvend uitgenodigd voor een bijeenkomst om met elkaar van gedachte te wisselen en wie weet vind je medestanders als je zelf met een idee aan de slag wilt gaan. Verschillende zelfstandig werkende groepjes zijn eveneens aangesloten zoals bijvoorbeeld het Greenteam en de Poepgroep. Een schone wijk is een breed thema en waar de één lekker praktisch met een papierprikker de weg op wil heeft een ander misschien een mooi plan om de wijk groener te maken.

Poepgroep

Tijdens de feestelijke aftrap met dispensers voor hondenpoepzakjes hebben zich spontaan een aantal bewoners gemeld om de Poepgroep mee te helpen om het gebruik van poepzakjes, door middel van positieve acties, meer onder de aandacht te brengen. De WOP (WoonOmgevingsPloeg Klarendal) is ook aangesloten bij Schoon Klarendal en beheert de dispensers voor de Poepgroep. Zij kunnen hulp gebruiken van bewoners die één of meerdere dispensers in de gaten willen houden wanneer de zakjes aangevuld moeten worden. Het systeem dat mensen een mail kunnen sturen wanneer de zakjes op zijn werkt wel, maar onduidelijk is nog of dit altijd en op tijd gebeurt.

PR

Wil je liever iets achter de schermen doen? Ook dan ben je meer dan welkom! We zoeken nog mensen voor de PR om stukjes voor de wijkkrant te schrijven en/of met social media aan de gang te gaan. En speciaal voor mascotte Klarendalse BOP zoeken we een creatief iemand die het leuk vind om met bestaand materiaal nieuwe plaatjes te maken.

De nieuwe opbouwwerker van Klarendal, Karin Veldkamp, heeft het op zich genomen om in het vervolg de bijeenkomsten van Schoon Klarendal te organiseren. De volgende bijeenkomst is 16 december om 19.30 uur in het MFC. Op naar een ‘Schoon Klarendal’ in 2020!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!