Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Sinterklaas komt!

Vroeger kwam Sinterklaas jaarlijks naar Klarendal. Dat was lang een traditie die stopte. In 2014 was de wijk blij verrast dat tijdens de stedelijke intocht de Goedheiligman weer wél voorbij kwam! Door een prachtige samenwerking tussen ondernemersverenigingen kwam hij weer langs en zag het drie jaar lang op een zaterdag van november,  zwart van de mensen op de Catharijnestraat, bij de Klarendalse molen en de Klarendalseweg naar beneden om de Sint te begroeten.

stichting de Blide incomst van Sinterclaesz

Sinterklaas komt weer in het land aan op 18 november. Even leek het er op dat hij Klarendal links liet liggen en dat de Klarendallers maar naar de Van Muijlwijkstraat moesten komen voor de stedelijke intocht, aldus Sinterklaas Arnhem.  Ondanks inzet van het Bewonersoverleg en partners én aandacht in de stedelijke pers, wilde Sinterklaas helaas niet van gedachten veranderen. Maar kijk eens:

Leuke Linde organiseert Sinterklaas optocht voor de Klarendalse kinderen.

Het bestuur en de vrijwilligers van Bouwspeelplaats de Leuke Linde vinden het ontzettend jammer voor de kinderen uit de wijk Klarendal en organiseert daarom zelf een sinterklaasoptocht door de wijk! Gelukkig barst het tegenwoordig van de hulp Sinterklazen en wandelt ie maar mooi wel zijn eigen alternatieve route door Klarendal. Op zaterdag 18 november zal de optocht starten vanaf MFC Klarendal en eindigen op Bouwspeelplaats de Leuke Linde!

Route optocht Sinterklaas en zijn pieten: MFC Klarendal, Klarendalseweg, Herenstraat, Agnietenstraat, Oogststraat, Klarendalseweg, Akkerstraat, Leuke Linde.

Programma + tijden:
13:30 uur             Start optocht vanuit MFC Klarendal
14:15 uur             Aankomst Leuke Linde
14:30 uur             Start sinterklaas programma op de Leuke Linde
14:30 uur             Zingen, springen, dansen, foto’s, meet en greet en side events op de Leuke Linde.
15:30 uur             Einde middag

Zien wij jullie op zaterdag 18 november tijdens de intocht van Sinterklaas?

_____________

Stedelijke intocht

De organisatie meldde: “Dat er in Klarendal mensen teleurgesteld zijn dat de intocht niet meer over de Catharijnestraat en de Klarendalseweg gaat snap ik. U begrijpt natuurlijk ook dat het onmogelijk is tijdens de intocht alle Arnhemse wijken te bedienen. De binnenstad is uiteraard nagenoeg niet te omzeilen, zonder heel veel geweld te doen aan de route zoals die al jaren gebruikelijk is. De lengte van de route noopt ons echter om, na een drie jaren voornoemde straten wel aangedaan te hebben, een en ander in te korten.

Gelukkig is de Van Muijlwijkstraat er een die dicht tegen Klarendal en het Hommelkwartier aan ligt. De Klarendallers zijn daar natuurlijk van harte welkom.”

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!