Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Groen & schoon

omdat klarendal daar van gaat stralen

De werkgroep Schoon Klarendal heeft als doel om inzichtelijk maken wat er allemaal al is en kán, om onze wijk netjes te houden. Zij geven daar informatie over en enthousiasmeren bewoners om creatief en zorgvuldig met afval om te gaan. Ook moedigen ze bewoners aan om zelf met initiatieven te komen voor een schonere en mooiere wijk.

Schoon Klarendal organiseert daarnaast ook schoonmaakacties om zo met bewoners onze wijk weer wat netter te maken. Dat is niet alleen goed voor de wijk, maar ook gezellig. En niet te vergeten: een positieve en leuke manier om elkaar in Klarendal te ontmoeten.

DOWNLOAD HIER ALLE DATA (24!) VAN 2024.

Heb je interesse om ook mee te helpen met een schoonmaakactie  in Klarendal? Wil je graag een keer een bijeenkomst bijwonen stuur dan een email naar schoonklarendal@outlook.com om je aan te melden of voor meer informatie.

Nederland Schoon

Tijdens  de landelijke actieweek Nederland Schoon in maart laat de werkgroep zich jaarlijks zien, geeft het goede voorbeeld en informeert wat je kunt doen om afval te recyclen en te hergebruiken, hoe je een afvalbak kunt adopteren, hoe kinderen zich kunnen aanmelden bij het Kinderwijkteam en volwassenen bij de WoonOmgevingsPloeg (WOP).

Interesse in een afvalgrijper? Maak contact met de werkgroep en de zakken afval worden door de WOP voor je weg gebracht.

24 keer op pad in 24!

Doe mee, samen houden we Klarendal schoon.

Schoon Klarendal organiseert regelmatig een actie om gezamenlijk de straten schoon te maken. Twee maal per maand is er op zowel zaterdagen als zondagen een opruimactie. tussen 10.00 tot 12.00u met inloop vanaf 9.45u. Die starten altijd bij De Wasplaats, Klarendalseweg 439.

Wil je ook meedoen? Noteer de data in je agenda en kom gewoon langs. Koffie en afvalknijpers staan dan voor je klaar. Knijpers, ringen, zakken en handschoenen zijn aanwezig. Vooraf is er een kopje koffie/thee en gezellig buurten.

Wil je vooraf een reminder per mail? Je kunt je aanmelden via acties@schoonklarendal.nl

Wijkbewoners gingen in 2024 al twee keer opruimen! De overige datums opruimacties:

Februari
zo 4 februari
za 17 februari

Maart
zo 3 maart
za 23 maart

April
zo 7 april
za 20 april

Mei
zo 5 mei
za 18 mei

Juni
zo 9 juni
za 22 juni

Juli
zo 7 juli
za 20 juli

Augustus
zo 4 augustus
za 17 augustus

September
zo 1 september
za 21 september Winkelcentrum Klarendal

Oktober
zo 6 oktober
za 19 oktober

November
zo 3 november
za 16 november

December
zo 1 december
za 21 december