Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Schatgravers vertolken ervaringen in de wijk

Het zal de meeste bewoners niet ontgaan zijn: de laatste jaren wonen er steeds meer mensen met psychiatrische begeleiding in de wijk. Dat is een positieve ontwikkeling en brengt ook nieuwe uitdagingen mee. Want soms is het lastig om te reageren op ander gedrag dan je gewend bent. Mensen ervaren ook wel overlast of voelen zich onveilig. Maar ook: hoe kan je deze mensen ondersteunen en welkom heten in de wijk? En wat zeggen zij er eigenlijk zelf over?  

Ervaringen omzetten in voorstelling

Dat was de aanleiding om een voorstelling te maken over deze thematiek in de wijk. Stefan Papp en Wim Hilgeman zijn in Arnhem bekend als de Schatgravers. Zijgaan in gesprek met allerlei wijkbewoners over dit onderwerp, luisteren naar hun ervaringen en zetten dat om in een muzikale voorstelling. En al is het een serieus onderwerp; humor en plezier ontbreken niet!

De voorstelling is te zien op woensdag 29 juni in het Huis van Puck. Gratis kaartjes kunnen gereserveerd via k.veldkamp@rijnstad.nl. Daarna is er nog gelegenheid om informeel na te praten.

Over De Schatgravers

De Schatgravers halen verhalen op in Arnhemse wijken. Van de ervaringen van wijkbewoners maken zij voorstellingen. Zo houden zij de wijk een spiegel voor; men kijkt immers naar de eigen verhalen. Dat roept natuurlijk ook wat op; wat gaat er goed, kan het ook anders? Zo helpen zij de bewoners en de werkers in de wijk met elkaar contact te hebben.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!