Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Reportage – Leven in mislukte wijken

Helaas is het artikel online niet leesbaar voor niet-abonnees. Zowel bewoners als beleidsmakers zijn geïnterviewd, maar ook sociologen die reageren op de conclusies van het SCP. VK: “Dat een rapport dat overheidsbeleid evalueert kritisch wordt ontvangen, is tamelijk gangbaar, maar niet vaak gaan de reacties zoveel kanten op als nu.”

Het artikel schetst de hoge verwachtingen die er geschept zijn vanwege de groteske aankondigingen in 2007, de teleurstellingen, gaat dieper in op het begrip ‘maakbaarheid’ van de samenleving, het zes jaar eerder dan toegezegd stoppen van dit beleid, de tegenstelling van links en rechts in Den Haag en zo meer.

“Vraag het de Klarendaller! Vraag het de Arnhemmer! Zo doet u ons bewoners en vrijwilligers tekort.” had Onstein gemaild. Hij kreeg een A4tje terug, met afsluitend “Het is absoluut niet onze bedoeling geweest om u en uw medebewoners of bewoners van andere aandachtswijken te kort te doen.” Én een reportage in de Volkskrant over ‘Leven in mislukte wijken’

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!