Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Plantjes, kunst, tuinieren, muziek!

Zaterdag 11 mei valt niet alleen in het Hemelvaartweekend, maar ook voor Moederdag. Plantjesdag dus! En nog veel meer.

Meer dan Plantjesmarkt

Dit jaar vinden we al het voorjaargroen tussen 12.00uur en 16.00uur op de Kapel, het pleintje/speeltuintje aan de Klarendalseweg. De markt wordt georganiseerd door de Wasplaats. Er zullen perkplantjes, kruidenplantjes en moestuinplantjes worden verkocht. Ook is er een kraampje beschikbaar voor wijkbewoners die zelf moestuinplantjes kweken en deze zelf willen verkopen (wel even doorgeven bij de Wasplaats!). De huistekenaar van de Wasplaats Harry zal van de partij zijn om mooie bloemen en/of naamkaartjes voor bij de bloemen (voor Moederdag!) te tekenen en er wordt geschminkt door Ester en haar kinderen. De Klarendalse Groengroep staat er met een kraam waar biologische plantjes kunnen worden gehaald voor het aanvullen van bestaande geveltuintjes en je kunt er terecht met vragen over vergroening en biodiversiteit in de buurt. Er zal ook een energiecoach zijn voor tips en info.

Tevens zal er een workshop zaadbommen maken gehouden worden, leuk voor jong en oud! Lekker kneden, roeren en rollen met potgrond, klei en allerlei zaden. De zaadbommen kun je op allerlei plekken leggen of gooien en later gaan kijken wat er van is geworden! Trouwens: óók op het Graaf Ottoplein in Sint Marten/Sonsbeek is die dag tussen 10.00uur en 14.00uur een plantjesmarkt!

Kunstroute Kleurendal

De Wasplaats zal op zaterdag 11 mei ook open zijn, voor leuke, zelfgemaakte artikelen in winkeltje Oogst én voor de aftrap van Kunstroute Kleurendal (als 1 van de 10 locaties). We nodigen je uit voor een bijzondere kunstroute door het Modekwartier. Verdeeld over 10 unieke locaties krijg je de kans om de kleurrijke wereld van Amber Hyacint van dichtbij te beleven. Elke locatie biedt een uniek kijkje in het creatieve universum van Amber. Of je nu gefascineerd bent door kunst of gewoon zin hebt in een inspirerende wandeling  door Klarendal, deze kunstroute belooft een kleurrijke ontdekkingstocht te worden.

Locaties:

ABC Libertas, Begane Grond, bijKlaas, Cycle Nation, Fundies, Molen de Kroon, de Wasplaats, Studio Lolang, Tishoo, Zuijders.

Muziek en tuinieren

In het steegje tussen Begane Grond en boekencafé ABC Libertas (Klarendalseweg 476/477) vinden we op deze zaterdag muziek en een mini platenmarkt. In de stadstuin achter ABC Libertas en De Pasta Family is het OPEN TUINDAG. Neem een kijkje in de moestuin, en ken jij alle kruiden in de theetuin bij naam? Kijk rond in de moestuin, theetuin, bloementuin en het hoekje met medicinale kruiden. Maak zelf een monoprint van een prachtig blad of bloem. Als je wilt, steek je handen uit je mouwen en je vingers in de grond!

Nationale Molendag

In het tweede weekend van mei valt ook altijd het grootste molenfeest van Nederland en heeft Molen de Kroon op 11 mei tussen 11u en 15u haar deuren open voor molenliefhebbers en andere bezoekers. Naast dat de Klarendalse molen onderdeel is van Kunstroute Kleurendal, is er op de graanzolder (eerste verdieping) ook een expositie van Sandra Klijn te bekijken. Molenaars zullen rondleidingen geven door dit rijksmonument en uiteraard bakken vrijwilligers pannenkoeken waarvan de opbrengst ten goede komt aan onderhoudskosten.

Om 11.15u en 14.15u worden verkoop in de winkel en het bakken van pannenkoeken even gestaakt vanwege een korte voorstelling van programmamaakster Sylvia Hoppenbrouwers: ‘Niet alle molenaars zijn dieven’.

De foto stamt uit 2021, toen ondernemers en de rest van de wijk meededen aan het NK Tegelwippen © Zefanja Hoogers

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!