Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Óók dit weekend: Wijken voor Kunst

Op 15 en 16 september organiseert Wijken voor Kunst voor de achtste keer een weekend vol kunst en cultuur. De manifestatie vindt plaats in de wijken Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek in Arnhem.  Tijdens deze editie van Wijken voor Kunst is van meer dan 170 creatieve wijkbewoners, amateur- en professionele kunstenaars werk te zien en horen in exposities, winkels, op straat en op een buitenpodium.

Overal waar een rode Wijken voor Kunst-vlag hangt, is kunst te zien. Op beide dagen openen winkels, expositieruimten en kunstenaars de deuren van hun locatie of van 12.00 uur tot 18.00 uur en tonen zij samen met andere creatieve buurtbewoners en kunstinstellingen hun werk op verschillende plekken. De bezoeker komt al wandelend op onverwachte plekken, waar van alles te zien of horen is. Dit jaar o.a. theatermonologen in TAPE, een expositie van kunstzinnige bewoners van de Koele kerk op de Van Slichtenhorststraat, groepsexposities in verschillende lege winkels en expo’s van kunstenaars in modewinkels.

De Wijk Speelt!
Op zaterdagavond is op het Staringplein om 20.30 uur en 21.30 uur een theatervoorstelling te zien, gemaakt door bewoners uit de wijk. ‘Avondgluren’ gaat over de rituelen die mensen in de buurt ’s avonds voor het slapengaan hebben.
De voorstelling gaat gepaard met een fotoserie over hetzelfde thema in café Atlanta – zie foto © Tatiana Leijn.
Op de autovrije zondag kan het publiek tussen 14.00 uur en 21.00 uur het openluchtpodium bij cafe Atlanta opzoeken met optredens van locale bandjes. De bonte mix van presentaties toont een levendig en kleurrijk beeld van het mooie, creatieve leven in Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Spoorhoek.

Onderdeel van Klarendal Maskerade
Dit jaar maakt Wijken voor Kunst onderdeel uit van Klarendal Maskerade, een driedaags openingsfeest van nieuwe instellingen in de wijk: Kunstbedrijf, Huis van Puck, Plaatsmaken en Hotel Modez / Café Caspar. Ook de Wijkdag van Klarendal vindt dit weekend plaats.
In het programmaboekje van dit jaar staan alle activiteiten op een rij. Aan de hand van de plattegrond in het boekje kunnen bezoekers zelf een wandeling samenstellen langs de verschillende exposities. Het programma ligt op de deelnemende locaties die herkenbaar zijn aan een rode vlag, maar is ook te downloaden op de website van Wijken voor Kunst.

Facebook
Bekijk ook de Facebookpagina van Wijken voor Kunst! Dagelijks worden daar allerlei extra digitale uitingen van deelnemers verzameld.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!