Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Moskee Klarendal opnieuw in de agenda

Sonsbeeksingel midden tussen modeondernemers en een aantal coffeeshops; de moskee van de Islamitische Unie. De bovenverdieping fungeert als gebedshuis en ontmoetingsplek, de benedenverdieping moet als winkel functioneren. Maar dat werkt niet helemaal; ondernemers komen en gaan nadat er jaren geleden een sympathiek supermarktje uit is vertrokken.

De Islamitische Unie is al jaren met de gemeente in conclaaf over een nieuwe plek. Het pand aan de Sonsbeeksingel zou uit zijn voegen barsten en de Islamitische Unie wil meer zichtbaar en toegankelijk zijn.

De laatste plek waar discussie over was, was de voormalige Sint Jansschool aan de Rozendaalsestraat. Na actie van de omwonenden is er door de gemeenteraad in 2009 dan ook tegen gestemd voor deze locatie. Sindsdien stilte.

De Gelderlander bericht dat een verhuizing wel weer op de agenda moet. "Je lost iets niet op door géén besluit te nemen" aldus D66’er Hans Giesing in dat artikel. Lees ook zijn eigen betoog op de website van D66.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!