Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Molenaar Ben Hieminga overleden

Ben Hieminga – dè molenaar van molen De Kroon – is woensdag 2 maart overleden. Na een kort en hevig ziekbed ging zijn molen in de traditionele rouwstand; de onderste wiek wijst net voorbij de voordeur, het symbool voor: hij (de dode) is voorbij gegaan. Ben is 75 jaar geworden en was meer dan dertig jaar vrijwillig molenaar.

Ben Hieminga vierde in 2005 zijn 25 jarig jubileum als molenaar op Molen de Kroon en kreeg daarvoor van de burgemeester een onderscheiding in de vorm van een Arnhems Meisje. Op 1 januari 2010 was het dertig jaar geleden, dat Ben Hieminga aantrad als molenaar van de molen die in Arnhem de Klarendalse molen wordt genoemd, maar die onder molenaars beter bekend is als Molen De Kroon. De molen waar iedere derde woensdagavond van de maand de theorielessen worden gegeven aan Gelderse molenaars in opleiding.
Ben kwam in 1980 van de Buitenmolen te Zevenaar. En dáárvoor had hij gedraaid op molen De Hoop in Oud-Zevenaar. In de jaren op De Kroon heeft hij vele leerlingen en examen-kandidaten onder zijn hoede gehad en was hij tevens gedurende zestien jaar bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Gelderse Molen.

Molenaar Ben zou dit jaar een lintje krijgen. Hij zou ook nog geëerd worden door een grote vakvereniging. Dat laatste heeft hij nog te horen gekregen, maar e.e.a. kon niet meer zo bespoedigd worden dat hij het nog live zou meemaken.

Er word afscheid genomen van Ben op dinsdag 8 maart om 11.00 uur in uitvaartcentrum Mijnhart, Utrechtseweg 220 te Oosterbeek. Daarna word hij begeleid naar zijn laatste rustplaats op begraafplaats Noord aan de Van Limburg Stirumweg te Oosterbeek, waar om ca. 12.00 uur de begrafenis zal plaatsvinden.

De redactie van Klarendal.nl wenst molenaarsvrouw Erica Peters en andere nabestaanden veel sterkte toe met hun verlies.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!