Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Landelijke Opschoondag

AFVALESTAFETTE

Talloze initiatieven hebben zich gemeld bij het KinderWijkTeam – een initiatief vanuit Klarendal  – om in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem de stad vrij te maken van zwerfafval. Want: zwerfvuil is niet alleen storend om te zien, maar vooral niet goed voor de natuur.

Vorig jaar hebben 1400 mensen geholpen bij het schoonmaken van de stad. Ze hebben samen 13,5 kuub afval opgehaald. Op 23 maart tijdens de Landelijke Opschoondag zal de afvalestafette afgerond worden bij natuurcentrum Presikhaaf; al het opgehaalde afval van dit jaar wordt dan gewogen!

SCHOON KLARENDAL

Ook in Klarendal hebben meerdere initiatieven zich gemeld. Het kinderwerk vanuit MFC Klarendal gaat actief afvalprikken op de woensdagmiddag  en raadslid Leendert Combee loopt mee. Ook de hardloop groep Social Mile die wekelijks vanuit Klarendal vertrekt, gaat tijdens de afvalestafette  ‘ploggen’ – dat is vuilnis rapen tijdens het joggen. Dat afval gaat joggend al afgeleverd worden natuurcentrum Presikhaaf.

De werkgroep Schoon Klarendal is uiteraard ook actief voor deze jaarlijkse actie; zaterdag de 23e roepen zij de wijk op mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. In De Wasplaats is vanaf 11.30u inloop met koffie en thee. Iedereen is welkom om tussen 12.00u en 14.00u in groepjes mee te gaan lopen door de wijk, je ondertussen te laten verrassen door kleinigheidjes bij ondernemers in het Modekwartier en daarna wacht er bij afsluiting een heerlijke versnapering bij De Wasplaats.

NOG MEER INITIATIEVEN

Initiatiefneemster van ‘Pickup trash together’ Andrea Hoexum , die eens per maand ergens in de stad zwerfafval opruimt, loopt deze zaterdag met haar vrienden in Klarendal. De kinderen van het KinderWijkTeam lopen ook al met prikkers rond en de WOP helpt mee (lees elders in deze wijkkrant). Bovendien is de lokale politiek rijk vertegenwoordigd: wijkwethouder Hans de Vroome en wethouder wijken  – tevens wijkbewoonster – Martien Louwers prikken mee.

Heb je zin om mee te lopen en te helpen afval op te ruimen in de wijk? Kom dan op zaterdag 23 maart tussen 11.30 en 12.00 uur naar de Wasplaats op de Klarendalseweg 439. Prikkers en afvalzakken staan daar voor je klaar.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!