Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

‘Kokkerellen’ op de bakfiets

Wethouder Henk Kok doet zaterdag 11 december zijn naam eer aan. Hij zal dan in Klarendal de zogeheten ‘BAC-fiets’ introduceren door op de fiets iets lekkers te koken. Het is een super-bakfiets waarmee een team van het Budget Advies Centrum (BAC) voortaan de wijk in gaat. De fiets is onder andere uitgerust met brochures  en formulieren om rond te kunnen komen met weinig geld, maar ook met een keukentje voor kookdemonstraties onder het motto ‘lekker koken met weinig poen’.

Het Budget Advies Team heeft voor de wijkbewoners tal van tips en trucks in petto. Zo worden vijftien Arnhemmers tijdens de presentatie gratis gekleed en geknipt. De Arnhemse Esther Dieperink, personal stylist, kleedt de deelnemers aan met kleding van de kledingbank. Studenten van Imko-opleidingen knippen en maken de dames op. Deelnemers hoeven hiervoor natuurlijk niet te betalen.

“Ik ben heel blij dat het Budget Advies Centrum de wijk ingaat met de nieuwe fiets”, zegt wethouder wijkaanpak Henk Kok. “Arnhem wil wijkgericht werken. Dat betekent dat je aanwezig moet zijn in de wijk en samenwerking zoeken met wijkbewoners, vrijwilligers en ander organisaties. Deze fiets is een rijdende vraagbaak, waar niet alleen het gemeentelijk budgetteam, maar ook andere organisaties gebruik van zullen maken.”

Het Budget Advies Team zal zich in eerste instantie richten op de krachtwijken en de Preventie (GSO) wijken. Op markten, wijkdagen en andere evenementen willen ze inwoners bekend maken met beschikbare (inkomensondersteunende) voorzieningen, en hen waar mogelijk meteen op weg helpen. De gemeente hoopt zo een groep inwoners met financiële problemen te bereiken die op dit moment nog niet tijdig in het vizier is om grote schuldenproblematiek te voorkomen.

Wanneer een medewerker van het Budget Advies Team merkt dat er veel vraag is naar een bepaald onderwerp, kan het initiatief genomen worden om een cursus te verzorgen in de wijk. De BAC-fiets is overigens ook bedoeld voor mensen niet direct op zwart zaad zitten, maar wel advies kunnen gebruiken over inkomensgerelateerde onderwerpen, zoals het maken van een degelijk financieel maand-plaatje.

download hier het volledige persbericht

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!