Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klusbericht

Nadat vorig jaar vrijwel alle kluswoningen in Sint Marten in rap tempo verkocht zijn, komen 16 april acht ‘nieuwe’ kluswoningen op de markt. Onder de noemer ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ krijgen handige doe-het-zelvers de kans om hun eigen ideeën over wonen vorm te geven.

De verkoopcampagne voor de nieuwe kluswoningen start op zaterdag 16 april. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de kluswoningen te bezichtigen en is er een informatiemarkt in Theater De Zaal aan de Nijhoffstraat 42. Medewerkers van Portaal en de gemeente zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over de kluswoningen. Ook de huidige klussers , – de nieuwe eigenaren van de eerste 17 kluswoningen – delen hun ervaringen graag met geïnteresseerden. Dit klusserscollectief – Sint Martens Hof -, is inmiddels gestart met de voorbereidingen van het verbouwen van hun kluswoningen.

Vanaf woensdag 13 april is op Klusfactor.nl meer informatie te vinden over de woningen, de prijzen, de voorwaarden en andere bijzonderheden van dit succesvolle project.

De woningen worden door Portaal en de gemeente op de markt gebracht met de verplichting ze op te knappen. Dat renoveren gebeurt deels collectief, samen met de andere kopers van kluswoningen. Bij het renoveren van de binnenkant en het bepalen van de indeling van de woning hebben bewoners zelf de vrije hand. Zo krijgen handige doe-het-zelvers een prachtige kans om hun eigen ideeën over wonen vorm te geven èn wordt de leefbaarheid in de wijk versterkt.

Naast de acht ‘nieuwe’ panden zijn ook vijf woningen uit de eerste fase van het kluswoningenproject in verkoop. Alle panden liggen aan de Nijhoffstraat en de Hommelseweg.

Download hier het volledige bericht of bekijk de poster in pdf

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!