Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klinkerbreed Schrijfclub start in Inloophuis

Waar: Inloophuis St Marten, Slichtenhorststraat 34

Wanneer : In april, mei en juni iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. Maar let op: elke vierde dinsdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur

Kost het iets?  Nee, het is gratis

Voor wie? Voor iedereen die mee wil doen.

Van wie?

Monique Mentink focust op de relatie tussen taal, beleving en herinnering. Ze nodigt je uit te schrijven over jouw rijke verleden. Welke bijzondere zaken wachten daar op een herontdekking?

Ankie Tiemensma werkt graag met associatie-opdrachten. Vanuit iets concreets, zoals de inhoud van je tas, door-associëren en vandaaruit komen tot een tekst. Die teksten kunnen verrassend precies blijken te gaan over dat waar je diep in je hart mee bezig bent.

Judith Mouw benadert de taal als een spel, of als een tuin waarin je eindeloos kan spelen. Daarbij komen bijvoorbeeld bijzondere dichtvormen aan bod, maar ook kijkt ze naar de letters als vormen, als beeldelementen.

Marije van den Bos komt eens per maand op dinsdagavond. Met creatieve schrijfopdrachten daagt zij jou uit om eens vanuit een andere invalshoek te schrijven. Of laat ze je een schrijftechniek uit proberen waardoor je schrijfsels nóg beter worden.

Website en Wedstrijd

Behalve Klinkerbreed in Arnhem zijn er ook Klinkerbreed schrijfclubs in Haarlem en Utrecht. Daarnaast vindt eind 2016 de eerste Klinkerbreed schrijfwedstrijd voor kansverdieners plaats. Leden van de schrijfclubs worden uitgenodigd hieraan deel te nemen, maar het hóeft niet. Gewoon schrijven in de schrijfclub is ook prima.

Ondertussen wordt de website klinkerbreed.nl gebouwd. Wanneer de schrijfclubbegeleiders een tekst bijzonder geslaagd vinden vragen ze de auteur of de tekst op de website geplaatst kan worden. Die teksten worden geordend op: auteur/onderwerp/herkomst schrijfclub/datum/genre. Zo ontstaat er een overzicht van het werk dat van de drie schrijfclubs komt. En de verschillende clubs kunnen elkaars werk bekijken en vergelijken.

Klinkerbreed stamt uit de stal van Straatnieuws Utrecht. Al 18 jaar organiseert Straatnieuws de schrijfclub Klinker. De kennis en kunde van deze club wordt nu over het land verspreid, vandaar de naam Klinkerbreed.

Meer informatie of je aanmelden? Stuur een mailtje naar coordinator@klinkerbreed.nl

Op de foto: Monique, Beer (projectleidster), Ankie en Judith. Marije was helaas afwezig.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!