Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Klarendal hondenpoep vrij

Door werkgroep Schoon Klarendal

Het gezicht van een poepvrij Klarendal is Klarendalse Bop. Een hondje dat met een nep drol op zijn kop rondloopt. Zo hoopt hij hondenbezitters te inspireren de poep van hun huisdier op te ruimen.

In de laatste wijkkrant vertelden we al dat er dispensers met gratis zakjes en extra afvalbakken voor hondenpoep in de wijk komen. Eind september worden die allemaal geplaatst en kunnen hondenbezitters op diverse locaties een speciaal poepzakje gebruiken. Deze zakjes zijn van extra dik, biologisch afbreekbaar materiaal en er zitten hengsels aan zodat het (volle) zakje eenvoudig en geurvrij kan worden dichtgeknoopt en in de afvalbak gedeponeerd. Voor hondenbezitters die altijd al de drollen van hun geliefde viervoeter opruimen een extra service maar we hopen natuurlijk dat ook bewoners die dit nu meestal niet doen, overstag gaan.

Hoe zit het ook alweer met hondenpoep?


Een veel gehoord geluid is nog steeds dat de gemeente de boel maar moet opruimen omdat er toch belasting voor wordt betaald. Maar dat is allang niet meer zo. In mei 2012 heeft de gemeente als bezuinigingsmaatregel alle hondenuitlaatplaatsen in de stad weg gehaald en OVERAL de opruimplicht ingevoerd. Tegelijk is de hondenbelasting afgeschaft. Wie betrapt wordt op het laten liggen van poep van eigen hond kan een boete krijgen van 100 euro en wie geen schepje of zakje bij zich heeft 70 euro. Nu weet iedereen dat het handhaven van de opruimplicht een wassen neus is, omdat het simpelweg ontbreekt aan voldoende mankracht hiervoor. Dus zijn er nog steeds een paar bewoners die er letterlijk ‘schijt’ aan hebben dat de poep van hun viervoeter vies is, stinkt en onder andermans schoen blijft plakken. We hopen dat met het aanbieden van gratis zakjes meer hondenbezitters hun gêne opzij zetten en de stoute schoenen aantrekken. Opruimen is niet suf maar juist stoer en heel sociaal.

De WOP (WoonOmgevingsPloeg Klarendal) zorgt ervoor dat de dispensers tijdig aangevuld worden met zakjes en leegt de extra hondenpoepbakken. De meeste dispensers staan in de buurt van een gewone afvalbak of ondergrondse container waar de zakjes ook in mogen. Omdat ze geurvrij zijn geeft het geen stankoverlast. In de meeste ondergrondse containers zit aan de onderkant een afvalklepje waar altijd klein afval in mag, daar is geen afvalpas voor nodig.

Burendag met nog meer informatie

Zaterdag 28 september is het Nationale Burendag en staat de poepgroep met een informatie kraam bij het winkelcentrum om met onze buren in Klarendal in gesprek te gaan. Op een grote plattegrond kunnen we laten zien waar de dispensers en extra bakken staan. De actie doen we samen met Schoon Klarendal. Ideeën hoe we de wijk schoner kunnen krijgen zijn meer dan welkom en wie actief of als ambassadeur wil aansluiten kan dit meteen doorgeven. Kinderen mogen bij de kraam ‘poephappen’ en uiteraard zijn ook brave viervoeters welkom; die worden getrakteerd op wat lekkers. We staan er van  12.00 tot 15.00 uur en om 12.30 komt wethouder Martien Louwers (o.a Wijkzaken, Welzijn en Burgerparticipatie) om officieel het startsein te geven voor hopelijk een poepvrij Klarendal.

Waar?

Overzicht waar de DepoDog dispensers (houders met zakjes) en dispensers met extra poepbakken staan in de wijk: in verband met het beschikbare budget is gekozen voor plekken met de meeste overlast.

Johannastraat t.h.v 27 dispenser aan bestaande afvalbak
Rosendaalsestraat t.h.v 235 dispenser aan extra poep afvalbak
Sumatrastraat dispenser aan extra poep afvalbak
Johannastraat/Neerlands Tuinstraat dispenser aan extra poep afvalbak
Rosendaalsestraat t.h.v 88 dispenser nabij ondergrondse container
Herenstraat dispenser nabij bestaande afvalbak
Willemstraat t.h.v 25 dispenser aan extra poep afvalbak
Onder de Linden 2x bij het parkje dispensers komen op bestaande afvalbakken in plantsoen
Vijverlaan t.h.v 16 dispenser nabij ondergrondse container
Klarendalseweg t.h.v 329 dispenser nabij ondergrondse container
Verlengde Hoflaan dispenser nabij ondergrondse container
Vijverlaan dispenser nabij ondergrondse container

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!