Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Het Velperpoortstation

van de redactie

Het Velperpoort station is al jaren een kwetsbaar NS station met veel overlast van junks en drugshandel. Bij tijd en wijlen lijkt alles weer redelijk onder controle, maar dan komt overlast toch weer terug. Het schijnt het grootste drugs-doorgeefluik van Nederland te zijn.

Dit station is tevens de entree naar Klarendal. Al langer wordt er discussie over gevoerd hoe het een veiligere en aantrekkelijkere plek te maken waarmee de toegang naar Klarendal en het Modekwartier laagdrempeliger moet worden. Al in 2011 bericht de Gelderlander daar over.

Een jaar later is er nog niets gebeurd en bericht de Gelderlander weer over dezelfde constatering dat er iets moet gebeuren op deze plek in Arnhem. Daarna ontwikkelt zich ook wat; Iris Zorg gaat er preventiewerkers neer zetten – dit staat zowel in de Gelderlander als dat RTV Arnhem en een kort filmpje over maakt.

Recent gaat het nieuws online trouwens zo ver, dat er over een naamsverandering wordt gesproken! Maar daar ziet Kees Crone – zelfstandig publicist en columnist – helemaal niets in; een idee met weinig respect voor de geschiedenis van de stad. Hij blogt er over op Arnhem.dichtbij.

Inderdaad vreemd als het de bedoeling is dat in de toekomst het Modekwartier, de Hommelstraat en de Steenstraat als één winkelgebied onder de noemer Velperpoortdistrict door het leven moeten. 

Wordt vervolgd?

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!