Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Het startsein voor het project 3DX3D

Op dinsdagochtend 29 maart gaat een aantal Arnhemse Meisjes wildplakken voor War Child. Zij plakken posters van Loesje met de slogan ‘Bewaar de vrede niet, deel hem uit’. Per poster gaat € 100,- naar War Child. De plakactie is het startsein voor het project 3DX3D, dat begin mei samenvalt met de 3Dimensies concerttour van Marco Borsato. De tour van ‘538 voor War Child’ komt op 29 maart naar Arnhem om geld in te zamelen met bijzondere stunts.

3DX3D

Het ondernemerschap in de Hommelstraat, Hommelseweg, Steenstraat en Modekwartier is volop in ontwikkeling. Rond de Hommelstraat en de Hommelseweg draait het om 3D: Design-Duurzaamheid-Delicatessen. Mooie spullen, goed voor de toekomst en lekker eten. Begin mei geeft Marco Borsato zijn concertreeks 3Dimensies in het Gelredome, uiteraard met muziek van de CD Dromen Durven Delen. Daarom verbinden we “onze” 3D met die van Marco Borsato. Een deel van de opbrengst gaat naar War Child.

Tijdens de concerten op 7, 10, 11 en 13 mei staan ook Sint Marten, Klarendal en het Spijkerkwartier in het teken van 3D. Veel Borsato-fans knopen een dagje Arnhem vast aan het concert. Arnhemse ondernemers en ontwerpers willen deze bezoekers, en de rest van de stad, graag kennis laten maken met een bijzonder winkelgebied in de stad. Stralend middelpunt is de tijdelijke designwinkel aan de ir J.P. van Muijlwijkstraat 48-50. Hier is begin mei een speciale designmarkt, waar Arnhemse ontwerpers hun kwaliteit tonen. Ook een aantal leden van Stichting Fair Trade Arnhem doet mee. Alle deelnemers bieden (een deel van) hun assortiment aan met korting. Klanten wordt gevraagd om hun korting te delen met War Child. Zo ontmoeten 3D en 3D elkaar!

Deelnemen?

Door te delen ontstaat de kans dat iets groter wordt dan het is. Daarom nodigen we alle ontwerpers, winkeliers en horecaondernemers in het gebied uit om mee te doen.

  • Ontwerpers die meer willen weten over de designmarkt kunnen terecht bij:
    Ankie Krom, O.P.A (Ontwerp Platform Arnhem) 026 445 26 29 of ankie@o-p-a.nl.
  • Winkeliers en (horeca) ondernemers kunnen contact opnemen met:
    Farzad Ghaus, winkelstraatmanager, tel 06 19 66 65 19, of f.ghaus@advieszaken.nl.

3DX3D wordt uitgevoerd en/of mogelijk gemaakt door:

100% Mode, winkelstraatmanagement Steenstraat-Hommelstraat-Hommelseweg, Portaal, Volkshuisvesting Arnhem, O.P.A. (Ontwerp Platform Arnhem), Stichting Fair Trade Arnhem, Kunstwinkel De Vrije Blik (RIBW Arnhem Veluwe Vallei), Loesje, Het Lab, Djust, Cowpunks, Ansems Design, Advieszaken BV, Willemsen Makelaars, Gelredome en vele anderen. De actie is afgestemd met War Child en Musica è Bookings B.V., het management van Marco Borsato. Kijk vanaf 29 maart ook op de website: www.3Dx3D.nl.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!