Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Groot openingsweekend van Plaatsmaken

Zaterdag 6 april

13-16 uur: alle werkplaatsen open en in bedrijf. Overal werken kunstenaars. Aline Eras in de ets, Ad Gerritsen en Manuel Kurpershoek op de hoogdrukpers, May Heek en Maurice van Brummelen in het digitale atelier, Alphons ter Avest en Mars Wellink in de zeefdrukwerkplaats en Chuck Baker in de doka.  In de naastgelegen molen is een kleine solo-expositie ingericht van Aline Eras.
U kunt zelf rondlopen.  Er is koffie en thee.
Let op: speciaal voor de gelegenheid maakt Ad Gerritsen een beeldschone serie lino’s in kleine oplage.  Ook May Heek maakt speciaal voor de opening een nieuwe print in kleine oplage.
17 uur: opening door Marco Grob, de nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Stichting Plaatsmaken en July Ligtenberg directeur.
18- 21 uur: feestelijk samenzijn met eten, drinken en muziek. 
Aanmelden voor het eten is verplicht via info@plaatsmaken.nl, kosten voor eten € 15 p.p., maximaal 150 personen.

Zondag 7 april

In het kader van de kunstfietsroute die Beeldende Kunst Arnhem organiseert, verandert Plaatsmaken in een Kunsthuiskamer voor kinderen. Ouders die de route langs alle BK instellingen van Arnhem willen fietsen kunnen hier hun kind met een gerust hart achter laten.  Ook ouders die niet gaan fietsen mogen hun kind brengen! Maximaal 40 kinderen: let wel, vol is vol.
We hebben deskundig pedagogisch personeel en keileuke workshops door kunstenaars Anya Janssen en Jissel Kerkstra. Eric Ng en Jolien Pollet gaan toffe boekjes maken met de kinderen. Verder krijgen de kinderen een pannenkoek en een rondleiding in de molen, voor de jongsten is er ook nog poppenkast.
Tijd: van 12-16 uur
Leeftijd: 5-12 jaar
Kosten: € 15 per kind, inclusief materiaal, eten en drinken.
Aanmelden noodzakelijk: info@plaatsmaken.nl

Plaatsmaken
Klarendalseweg 82A
6822GC Arnhem

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!