Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Etalagevoorstelling tijdens Wijken voor Kunst

De voorstelling: vergankelijkheid

Danseres Eilit Marom (pas afgestudeerd aan ArtEz Dansacademie Arnhem) danst een “duet” met een jurk, gemaakt van papier. De jurk zal worden “gemanipuleerd” door poppenspeler Ewout de Ruiter (Theater De Bolle Kater uit Tiel). Irving Voster lijkt het een uitdaging de jurk voor de voorstelling te ontwerpen, temeer omdat het begrip mode voor hem zo een nieuwe lading krijgt. Irving heeft weliswaar al vaker met experimentele materialen gewerkt, waaronder papier en plastic, maar deze nog nooit voor een danskostuum ingezet. Omdat de jurk bovendien door middel van touwtjes moet kunnen worden bewogen, ligt hierin voor hem een extra uitdaging. Aan het einde van de performance zal de danseres de jurk ook daadwerkelijk aantrekken, waarna deze geen lang leven beschoren zal zijn; het materiaal papier is immers zeer kwetsbaar.

Het thema van de voorstelling is dan ook: de vergankelijkheid van ons bestaan. Tijdens zijn leven kan de mens echter telkens weer opnieuw creëren. Zelfs een prachtige, transparante en breekbare jurk van papier kan opnieuw worden gemaakt, al wordt hij een tweede keer nooit meer precies hetzelfde als de eerste…..

Met enige zelfspot heet de voorstelling dan ook: “Vodje”.

Irving Voster stelt bovendien zijn winkelruimte aan de Klarendalseweg graag ter beschikking voor de performance. Zijn etalage heeft een verhoogd plateau waarop de danseres kan bewegen. Ons kleine team bestaat verder nog uit 2 professionele Arnhemse muzikanten/componisten: Jaap Berends (contrabas) en Tjerk van der Ham (zelfgemaakt pianoachtig instrument). Zij zullen de voorstelling buiten het glas begeleiden.

Kijk voor meer info op Aafke de Jong’s website

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!