Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Een verhaal uit de wijk

Een oude bekende uit de wijk maakt zich zorgen over meneer die hij nog kent uit zijn oude wijk. En hij vraagt of ik een keertje mee wil op bezoek. Om kennis te maken en hem misschien voor te stellen aan het zorgnetwerk. Meneer blijkt met toenemende  buikklachten te zitten. Waardoor hij zijn ontlasting steeds minder onder controle heeft. En zijn ledematen worden steeds strammer. Zijn ene arm kan hij niet goed meer strekken, sinds lang heeft hij al een beperking aan zijn arm. Zichzelf wassen, dat gaat eigenlijk alleen nog maar aan een kant. En eigenlijk is dat al een paar jaar zo. Om hulp vragen zit hem niet in zijn aard. Hij kwam alleen op aarde en zou ook alleen weer gaan. Hij moet het toch zelf zien te redden, sinds zijn vriendin hem met schulden achter gelaten heeft.

Inmiddels zijn we twee jaar verder. Meneer heeft trouwe, lieve en kundige thuiszorg. Zij helpen hem met wassen aan beide kanten. Dankzij oefeningen van zijn geliefde fysiotherapeut is zijn stramheid niet erger geworden. En meneer heeft zijn darmen redelijk onder controle met een nieuw dieet, waardoor alles rustiger blijft. Ook zijn meneers gordijnen nu open. Hij is niet meer bang voor deurwaarders, want sinds hij onder vrijwillig Bewind staat, wordt hij bijna nooit meer lastig gevallen.

Meneer vertelt met tranen in zijn ogen dat hij sinds hij thuiszorg toe is gaan laten, weer contact heeft met zijn zus. Hij is weer verzoend met haar. Na jaren had ze weer de moed om contact op te nemen met hem, omdat ze getipt was dat haar broer hulp had aanvaard. Alleen kon ze het niet meer opbrengen om haar broer te blijven opzoeken. Ze had ook nog haar eigen gezin en sores. Nu is  het contact goed. Ze is niet langer bang dat ze er zelf aan onder door gaat. Het is zelfs fijn. Om hem op te zoeken en samen te puzzelen aan puzzels met wel 3000 stukjes.

Buurtpastor van Klarendal/SintMarten Geert Rozema

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!