Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Diederik Samsom in de wijk

Op 12 mei is Diederik Samsom in Arnhem tijdens de Landelijke canvaszaterdag. We canvassen in Klarendal en sluiten de dag af met een inspirerende bijeenkomst in Luxor Live. Wil je hier bij zijn? Lees dan verder!

Zaterdag 12 mei gaat Diederik Samsom samen met onze fractie en vrijwilligers in Klarendal van deur tot deur om naar wijkbewoners te luisteren. Wat gaat er goed in de buurt, en wat kan er beter? En wat vinden bewoners van de politieke situatie in Den Haag die deze week is ontstaan? Via een buurtenquête krijgen wij een goed beeld van wat er bij de bewoners van Klarendal speelt. Wat werkt goed en waar is actie nodig? De uitkomsten gebruikt de PvdA om Klarendal en Arnhem een nog fijnere plek te maken om te wonen.

LEES MEER …

Canvassen is een manier om met bewoners het gesprek aan te gaan over wat er speelt in de wijk. PvdA-vrijwilligers vragen met een roos en een enquête in de hand (van deur tot deur) wat er goed gaat, wat minder goed en wat de (lokale) politiek daar volgens hen aan zou kunnen doen. Concrete punten worden doorgegeven aan de fractie en persoonlijke problemen kunnen worden doorgestuurd naar ons ombudsteam. Alle uitkomsten worden geregistreerd in eens systeem en uiteindelijk via ‘opvolgfolders’ teruggekoppeld aan de bewoners. De uitkomsten van deze buurtenquête gebruikt de PvdA om Klarendal een nog fijnere plek te maken om te wonen.

De term ‘canvassen’ komt uit de Obama-campagne uit 2008, die hiermee het eerst begon.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!