Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Diederik Samsom canvast in de wijk

van de redactie

Afgelopen zaterdag bezocht Diederik Samsom de wijk Klarendal. Mark Lauriks – bestuursvoorzitter van de PvdA Arnhem – kondigde dat al aan op Arnhem.dichtbij. Samen met zo’n 60 vrijwilligers uit Arnhem én uit andere delen van het land, gingen ze ‘canvassen’; een PvdA term geadopteerd van de Obama campagne, aanhoren wat de mensen op hun lever hebben door bij ze aan te bellen. Ook Diederik Samsom had een taak gekregen; hij zou gewapend met rode rozen op de Hommelseweg canvassen, maar die heeft hij nauwelijks gehaald. Tussen startpunt Wijkwinkel Klarendal en de Hommelseweg lopen genoeg mensen om een babbeltje mee te maken, ook stuitte hij op een drukke plantjesmarkt. Diederik Samsom nam voor iedereen de tijd.

Wat hoorde hij? Mensen beweerden dat ze de grote veranderingen prima vinden in hun wijk, anderen mopperden juist. Sommigen vonden het krijgen van een roos leuk en maakten een babbeltje of zelfs discussie over bijvoorbeeld de BTW op de kunst, anderen liepen gelijk door. Veel mensen begonnen direct over de landelijke politiek en het Kunduz acoord (“Gemiste kans?”), hij kreeg ook adviezen van trouwe PvdA stemmers hoe zijn aaibaarheidsfactor in de gaten te houden.

Nadien trok een rode caravaan richting Luxor Live waar de middag in Klarendal met de andere ‘canvassers’ werd geëvalueerd.
Samsom zelf rondde af met een speech waar hij een staande ovatie voor kreeg, over politiek algemeen.

Meer foto’s op Flicker van Zefanja Hoogers, en een filmpje op Youtube vanuit Luxor aan het einde van de dag.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!