Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

De wijk als expositieruimte

Wat kun je zoal verwachten?

Wijken voor Kunst presenteert ‘De Wijk Danst!’ waarbij wijkbewoners – onder leiding van choreografe Nuria Castells Molina – een  dansvoorstelling geven met als thema ‘Afscheid’.

Er zijn drie groepstentoonstellingen van beeldende kunstenaars uit de wijken georganiseerd.

In Sint Marten treffen we een cultureel terras met muziek, koffie en muzikale bijdrages van bewoners, het ‘Hart van Sint Marten’.

Traditiegetrouw staan lokale bands op het podium bij Café Atlanta aan het Staringplein .

Wat merk je er verder van in de wijken?

Sommige winkels in het Modekwartier hebben een kunstenaar te gast. De Leuke Linde organiseert zijn jaarlijkse wijkontbijt voor bewoners op de zaterdag. Galerie Plaatsmaken bij de molen in Klarendal opent zijn nieuwe tentoonstelling. Kunstbedrijf Arnhem in de kazerne heeft het hele weekend workshops, ook het Huis van Puck heeft een speciale programmering. De kluswoningen aan de Hommelseweg organiseren met een breed programma een KlusPARADE. Bewoners van de OLV kerk aan de van Slichtenhorststraat organiseren een ‘Soepfestijn’ op zaterdag. Zondag laten ontwerpende ondernemers zich zien bij de MoMarket op het Elly Lamakerplantsoen. Andere bewoners hebben hun huis of atelier open voor publiek.

Bekijk het hele programma op de website wijkenvoorkunst.nl of haal een programmaboekje bij de deelnemende locaties en horeca in de buurt. Je herkent deelnemers tijdens het weekend ook aan de rode vlag. En: blijf op de hoogte via Facebook.com/wijkenvoorkunst waar alle PR uitingen van deelnemers worden verzameld.

Stichting Wijken voor Kunst

Wijken voor Kunst is een initiatief van kunstenaars, creatieve en kunstminnende wijkbewoners en wil de diversiteit aan kunst en cultuur uit de genoemde wijken over het voetlicht brengen. De stichting wordt bemand door ongeveer 10 vrijwilligers en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrages van de wijkplatforms van Klarendal en Sint Marten/ Sonsbeekkwartier.

 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!