Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Bouwspeelplaats De Leuke Linde per 1 juni 2021 rookvrij

Het bestuur van De Leuke Linde vraagt iedereen die in de speeltuin komt het terrein dan voortaan rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil De Leuke Linde kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Goede voorbeeld geven

Iedereen is en blijft welkom op De Leuke Linde, ook rokers! Wel vraagt De Leuke Linde rokers om buiten het hek van De Leuke Linde te roken.

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken: als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrije speelplek, wordt kinderen het goede voorbeeld gegeven en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Een rookvrij Leuke Linde draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

De meningen

De jonge bezoekers van Bouwspeelplaats De Leuke Linde willen best graag op de foto. Ze vinden roken vies, dus is het goed dat de speeltuin rookvrij wordt. Chenaya en Gitana (de dames links op de foto) houden ook niet van roken en beweren dat stoppen met roken beter is voor het milieu. Met wat doorvragen bedoelen ze dan de peuken op de grond. En ze weten dat roken niet goed is voor kinderen, en ook niet voor dieren. ‘Je krijgt er ook longontstekingen van. En KK, da’s die andere ziekte’ zegt Chenaya.

Ook voorzitter Ron Onstein is er een voorstander van dat er niet gerookt wordt op de speeltuin. ‘Maar ik heb wel een beetje moeite met het betuttelen’ zegt hij. ‘Bovendien roken veel van de vrijwilligers die dit hier hebben opgebouwd wel, dus het voelt wel eens als een spagaat. Maar we moeten als Leuke Linde mee met de tijd en de druk vanuit de maatschappij.’

Rookvrije Generatie

Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ streeft ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. Een speelplek is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije speelplek bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Foto © Zefanja Hoogers

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!