Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Bouwen in park Klarenbeek?

Tóch stond er in januari een stukje in de Gelderlander waarin geruststellend werd vermeld dat er geen plannen voor hoogbouw zijn. Laagbouw klaarblijkelijk wél; zo’n tien woningen. Maar daar is de zogenaamde schouwgroep ook niet van gediend, meldt wederom de Gelderlander. Ook op onze redactie kwam post binnen van die schouwgroep. Park Klarenbeek is dan officiëel geen Klarendal, maar zeker weten dat bewoners zich omwonenden/belangstellenden voelen.

Hun oproep:

Middels dit schrijven willen wij u attenderen op voornemens van de gemeente Arnhem (Gerrie Elferink / SP / wethouder Bouwen, Wonen en Sport) om te gaan bouwen op de Bosweg 5 (het voormalige gemeenteterrein), wat gelegen is midden in park Klarenbeek.

In de Gelderlander d.d. 28-01 heeft dit vermeld gestaan als zijnde een gerucht, maar gebleken is dat er serieuze plannen zijn om hier te gaan bouwen (hoogbouw wordt opzij gezet als zijnde geen geschikte optie op deze plek, maar gedacht wordt aan maximaal 10 woningen)!

Als we niet luid, duidelijk en massaal onze stem / een NEE laten horen kan het ertoe leiden dat de politiek denkt dat het volk het er mee eens is en overgaan tot daadwerkelijke bebouwing in dit schitterende stukje Arnhem, wat als 1e park in 1886 gekocht werd door de gemeente Arnhem en waar een duidelijke ‘beheersvisie park Klarenbeek e.o.  2007 – 2017’ ligt, die gestoeld is op behoud van de natuur in alle aspecten. Zodat niet enkel wij, maar ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van dit prachtige, groene erfgoed.

Wij vragen u om z.s.m. uw stem te laten horen, bij voorkeur gericht aan alle fractievoorzitters van alle politieke partijen.

Bij de komende verkiezingen wordt dit mogelijk meegenomen in de partijprogramma’s, wat ons hopelijk verder helpt.

Helpt Klarendal mee?

 

[foto © Jeroen Majoor]

 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!