Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Borghese Real Estate geeft ING locatie tweede leven

Borghese en Powerhouse geloven in de kwaliteiten van het gebouw en de kansen die het biedt. De genereuze ruimtelijke structuur van de plint van het hoofdgebouw. De grote parkeergarage. Het prachtige hoogteverschil en uitzicht vanaf het terrein. En de zeer flexibele, hoge vrije verdiepingshoogte. Ontwikkelaar Ronald Camps van Borghese Real Estate: “Wij zijn ervan overtuigd dat door een gedeelte van het complex te slopen, het geheel te renoveren en nieuwe delen toe te voegen er een uniek, stoer en zeer duurzaam nieuwe locatie kan ontstaan. Op deze manier bouwen we niet alleen voort op de geschiedenis, zoals deze zich op deze plek heeft gevormd, maar laten we de nalatenschap van grote Nederlandse bedrijfsgebouwen niet voorgoed verdwijnen. Wij brengen met ons plan het gebouw naar de 21ste eeuw”.

Het voormalig ING gebouw ligt in een gewilde wijk in Arnhem met vele karakteristieke woningen, fraaie stadsgezichten, park Angerenstein, Bronbeek, de St. Josefkerk, het groen en de ligging vlakbij het centrum.

De herontwikkeling tot de nieuwe woonlocatie is gebaseerd op de volgende pijlers:

  • Hoogwaardige woonkwaliteit; hoge plafonds, grote raampartijen en een magnifiek uitzicht.
  • Midden in het groen.
  • Mix van functies; het zwaartepunt ligt op wonen, rijkelijk aangevuld met werken, aanvullende retail, voorzieningen en horeca.

Gemeente Arnhem is blij dat het markante ING gebouw een nieuwe bestemming krijgt. Vorig jaar maart heeft de gemeenteraad hiervoor de Visie op transformatie vastgesteld, waarin het voormalige ING-gebouw werd aangemerkt als een gebouw met hoge prioriteit om een nieuwe bestemming te krijgen.

Medio 2016 wordt er een omgevingsvergunning bouwen aangevraagd. Zodoende verwacht Borghese dat er eind 2016 gestart kan worden met de sloopwerkzaamheden voor de eerste fase, waarna begin 2017 kan worden gestart met (ver)bouwen.

Bovenstaande wordt door de ontwikkelaar Borghese Real Estate en architect Powerhouse Company en landschapsarchitect Veenenbos & Bosch toegelicht tijdens een inloopavond op donderdag 16 juni 2016 bij AKZO aan de Velperweg 76 te Arnhem. Mogelijkheid tot vragen stellen kan tussen 18.00 uur en 20.00 uur onder het genot van een hapje en drankje.

DOWNLOAD DE UITNODIGING!

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!