Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Arnhems Gilde wandelt in Klarendal

Gilde Arnhem heeft zich in 2010 verjongd en vernieuwd. Vele jonge ouderen hebben zich aangemeld als gids en ons programma is uitgebreid. Op dinsdag 19 april begint voor Gilde Stadswandeling weer het zomer wandelseizoen. Dit houdt in dat in de periode van 19 april t/m 21 oktober op afgesproken dagen en tijden Gilde stadsgidsen klaar staan om belangstellenden mee te nemen voor een wandeling door historisch Arnhem.

Nieuw dit seizoen is iedere donderdagmiddag een wandeling door Klarendal, vanouds een volkswijk, met veel sociale woningen, winkels, scholen en kerken. De wijk is bekend om de 19e eeuwse volkswoningbouw, de molen en tegenwoordig ook het Modekwartier. Deze eerste stadsuitbreiding buiten Arnhemse muren ontstond als gevolg van de grote toestroom van arbeiders in de 19e eeuw. In de jaren vijftig en zestig van de 19e eeuw waren de eerste initiatieven van charitatieve, kerkelijke instellingen zoals ‘de Commissie’, ‘Openbaar Belang’ maar ook de Evangelisch Lutherse Gemeente met het Luthers Hofje voor een betere huisvesting van arbeiders. Wandel met de stadsgidsen mee en geniet van deze bijzondere wijk.

De eerste wandeling is op DONDERDAG 21 APRIL – start om 14.00 uur bij het KAB gebouw/ Post theater, Rosendaalsestraat 27. Prijs € 3,-/tot 14 jaar €1,50

Ook geeft het Gilde dit seizoen iedere 2e zondag van de maand een rondleiding. Die van Klarendal valt dan op zondag 10 juli, eveneens vanaf het KAB gebouw om 14:00 uur.

Kijk voor verdere informatie op de website van Gilde Arnhem.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!