Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

45e Speeldorp Klarendal

Speeldorp draait bijna geheel op vrijwilligers. Zij begeleiden de activiteiten, werken in de keuken en bouwen het terrein en de tenten op. Daarnaast is er ook nog een groep vrijwilligers die de kinderen nooit zien. Dat zijn namelijk de mensen die 2 weken lang het terrein van De Leuke Linde ’s nachts bewaken. In totaal zijn er ongeveer 60 vrijwilligers die klaar staan voor Speeldorp, zonder hen zou Speeldorp dus nooit kunnen bestaan.

Maandag 6 augustus: OPENINGSFEEST SPEELDORP 2018 !!!

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldig openingsfeest.

Er zijn er allerlei leuke en spectaculaire spellen en activiteiten, zoals de bungee trampoline, de spidertoren, springkussens, leuke oud Hollandse spellen, knutselen en nog veel meer!! Bovendien is er in de middag, om 14.00 uur, de spectaculaire opening van het nieuwe speeltoestel, het klimbos! Een dag die je niet wil missen!

Dinsdag 7 augustus: BOUWDAG

Net als vorig jaar starten we al in de eerste week van Speeldorp met de Bouwdag! Het thema van dit jaar is: Ruimtevaart…….We starten in het bouwdorp met de bouw van een ruimteschip. Daarnaast kun je knutselen, timmeren, lijmen, zagen, kleien, en nog veel meer. Na deze dag kun je bijna het gehele Speeldorp nog verder bouwen aan jouw ruimtevaartcreaties in de bouwhoek! Let op: Trek wel stevige, dichte schoenen aan, als je in de bouwhoek gaat helpen!!

Woensdag 8 augustus: WATERDAG !!!

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen?

Pak een tas, stop daar je handdoek, je zonnebrandcrème en droge kleding in.

Trek je zwemkleding aan. Neem goede zin mee. En bestel zoveel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag!!!

Zal de brandweer ook weer komen???

Donderdag 9 augustus: DIERENDAG

Vandaag staan alle activiteiten in teken van dieren! In de ochtend gaan we de wijk in voor een mega leuke speurtocht! Welke dieren zullen we allemaal tegen komen!?? Wil je mee doen? Lever dan het inschrijfbriefje in bij Noëlle of Joyce. Let op: er kunnen maximaal 100 kinderen mee!

In de middag zijn er allerlei dieren-activiteiten op de speeltuin. Van knutselen tot echte dieren zien, aaien en verzorgen. Én…..er is een dierenshow!!! Wil jij jouw huisdier komen showen? Geef je dan zo snel mogelijk op middels het inschrijfbriefje.

Vrijdag 10 augustus: RACEDAG

In de ochtend zijn er verschillende race- en knutselactiviteiten in de speeltuin. En in de middag kun je meedoen met een echte Speeldorp-race! Klaar voor de start? Wie durft er mee te doen? Je kunt je aan het begin van deze middag opgeven. We racen in leeftijdsgroepen. Jij bent er ook bij toch!?!

Maandag 13 augustus: SPORTDAG

Wij beginnen de tweede week van Speeldorp met een mega sportieve dag! In de ochtend gaan we allemaal verschillende sporten doen die te maken hebben met rennen en hardlopen! We houden zelfs onze eigen hardloopwedstrijd voor verschillende leeftijden! In de middag zijn er weer allemaal vette sporten op de Leuke Linde waar je kennis mee kunt maken, zoals: BMX, Schermen, Skaten, Voetballen, Boksen, Bootcampen, Stoepranden en Klimmen in de klimtoren! Ben jij sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten uit te proberen? Kom dan naar de sportdag!

Dinsdag 14 augustus: TROPICAL DAG

Vandaag maken we er met z’n allen een hele mooie en tropische dag van!

Doe mee, met super leuke activiteiten zoals; je eigen cocktail maken, limbo dansen, buikschuifbaan en nog veel meer tropische activiteiten! In de middag gaat het programma gewoon verder en sluiten we af met een tropische modeshow!

Kortom, wij gaan er een zonnige dag van maken met heel veel gezelligheid!!!

Ben jij er bij??

Woensdag 15 augustus: KLEUTERMIDDAG EN UITJE IN ARNHEM!

Dit jaar gaan we met 70 Klarendalse kinderen gezellig een dagje uit in Arnhem! Waarheen….? Dat verklappen we nog niet…. Ben je 7,8,9,10,11 of 12 jaar? Woon je in Klarendal en/ of ben je vaste deelnemer bij de kinderclub van het MFC? Dan kun je je opgeven voor dit uitje. Lever het inschrijfbriefje in bij Noëlle of Joyce. Wel even je legitimatiebewijs meenemen!

Voor de kleintjes t/m 6 jaar hebben wij een speciaal kleuterprogramma op De Leuke Linde. Van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen de kleuters meedoen met een super leuk programma in de tent. Alle kinderen die niet mee gaan met het uitje of niet mee kunnen doen met het kleuterprogramma kunnen natuurlijk gewoon lekker spelen in de Speeltuin.

Donderdag 16 augustus: TALENTENDAG

In de ochtend is er een leuk verassingsprogramma buiten de speeltuin. Wil je mee? Schrijf je dan in! Je kan je inschrijfbriefje inleveren vanaf de sportdag, dus vanaf maandag 13 augustus, bij Joyce of Noëlle. Let op; Er kunnen maximaal 80 kinderen mee!?

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Ook dit jaar mag je weer mee doen om te zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Wil je meedoen?? Geef je dan op voor de Talentenshow!

Zou de leiding dit jaar ook weer willen optreden?

Vrijdag 17 augustus: CIRCUS !!!

Dit mag je echt niet missen! Circus Harlekino is er weer bij om deze laatste dag van Speeldorp Klarendal spectaculair af te sluiten. Kaartjes kosten 1 euro. Het circus is alleen toegankelijk voor kinderen. Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen. (Ouders van kleine kinderen: blijf wel op de speeltuin, mocht er toch iets aan de hand zijn, dan kan uw kind u terugvinden)

DOWNLOAD HET PROGRAMMA ALS PAGINA UIT DE WIJKKRANT (PDF)

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat.

Alle activiteiten (behalve het circus) zijn gratis.

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur – 12.00 uur en van 13.30 uur – 16.00 uur.

Van 12.00 uur – 13.30 uur is de speeltuin gesloten voor bezoekers.

Vragen? Bel met tel: 026 – 442 48 11

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!