Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

10 jaar werken aan de wijk: uitnodiging

Het is bijna tien jaar geleden dat 100% Mode en Station Klarendal groots geopend zijn. Sindsdien heeft Klarendal een ware metamorfose ondergaan van krachtwijk naar leefbare volkswijk met Modekwartier. De afgelopen jaren zijn docenten en studenten van de Radboud Universiteit in het kader van een onderzoeksproject intensief betrokken geweest bij de wijk. Tijdens dit evenement maken we de balans op en kijken we naar de toekomst.

Klarendal staat op een kruispunt. Blijft het een volksbuurt of wordt het een wijk voor de elite? Met andere woorden, wie wonen er over tien jaar in Klarendal? Blijven modewinkels het beeld aan de Klarendalseweg bepalen? Of moet er meer ruimte komen voor maakateliers en ambachten? Voor meer cafés en restaurants? Of vooral wonen en spelen? En hoe doen we dat: bouwen we aan een nieuwe vorm van wijkgericht werken, of doen we het anders? Tijdens de evenement houden we een peiling over waar het heen zou moeten gaan met Klarendal.

Iedereen is van harte welkom!!

Programma

15:00     Ontvangst en inloop

15:30     Opening door Paul de Bruijn en presentatie onderzoek

16:15     Interactieve sessies : Voorbij de volkswijk? Voorbij het modekwartier?  Voorbij wijkgericht werken?

17:00     Plenaire terugkoppeling en  reflectie door betrokkenen

17:45     Borrel

Aanmelden kan (moet) via een Google formulier online en download de uitnodiging in PDF.

Bewaren

Bewaren

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!