Klarendal
Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Een dag werk, 1½ minuut film Ventoux

Ventoux is de bestseller uit 2013 van Bert Wagendorp die nú al verfilmd wordt. Ventoux is een roman over de vreugde, dramatiek en geheimen van vriendschap. Vier mannen die elkaar uit Zutphen kennen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. Opnames worden dus vooral rondom die berg Ventoux in Frankrijk gemaakt, maar de flashbacks uit 1982 ergens in Nederland.

We vroegen Maaike Boot van de productie hoe ze in Klarendal terecht waren gekomen.  “Het is een combinatie van factoren en zijn vooral logistieke redenen, we maken ook opnames in Steenderen en Giesbeek. Tussendoor moesten we een stedelijke scene draaien op een plek die lijkt op 1982; een plek waar niet veel is veranderd en zonder moderne huizen. Onze locatiescout rijdt rond, en op zoek naar een geschikte plek in Arnhem kwamen we hier uit!”

Dus geen illusies: als we op 26 maart 2015 naar de bioscoop gaan om Ventoux te bekijken, zijn de anderhalve minuut geschoten in Klarendal snél voorbij. Ze moeten dan trouwens ook nog Zutphen voorstellen…

[foto Gerard Mulder]

 

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!