Zoeken in
Nieuwsberichten
Informatiepagina's

Voor de Klarendalse wijkkrant, waarvan de deadline voor de officiele opening van de Jeu de boules baan viel, schreef redacteur Marije Ringersma het volgende:

Klarendallers opgelet! Jeu de boulesbaan geopend aan Onder de Linden

Huisartsenpraktijk Klarendal opende een gloednieuwe jeu de boules baan waar wijkbewoners uit St. Marten en Klarendal gebruik van kunnen maken. Huisarts Judith Gerrits kwam op het idee omdat er een jeu de boulesbaan werd geopend in haar eigen dorp en dorpsbewoners daar erg veel plezier aan beleefden. “Door jeu de boules te spelen hebben mensen echt een doel op een dag, bovendien is het gezellig om met anderen tijd door te brengen en is het goed voor de gezondheid, lekker bewegen in de buitenlucht”, vertelt Judith Gerrits. Ze besprak haar idee met collega’s van Huisartsenpraktijk Klarendal en zij waren meteen enthousiast.

Eenzaamheid, bewegen, buitenlucht, ontmoeten

Ze zien veel eenzame mensen in hun praktijk. “Het spelen van een toernooitje jeu de boules zorgt voor verbinding tussen mensen, en ook voor extra beweging wat de gezondheid ten goede komt”.

De huisarts en haar team van assistenten en praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) hebben nog veel meer ideeën om wijkbewoners met elkaar in verbinding te brengen, zoals een moestuin waar mensen kunnen tuinieren en waar ze hun eigen groenten uit kunnen halen en kookworkshops waar wijkbewoners van elkaar leren. “Natuurlijk zijn er al talloze fantastische initiatieven in de wijk, maar bewoners weten vaak niet waar ze het kunnen vinden”. Daarom is de huisarts erg blij met het ‘programmaboekje Klarendal en Sint Marten’, waar al die activiteiten in staan (op te halen bij oa gezondheidscentrum Onder de Linden).

Passend bij bewoners

Als huisarts is haar doel om de leefstijl van de wijkbewoners te verbeteren, door gezond te eten, te bewegen en vooral plezier met elkaar te hebben. Ze is heel enthousiast om faciliteiten op te zetten, maar het moet natuurlijk wel bij de bewoners passen. Er zijn genoeg initiatieven die worden bedacht door buitenstaanders en die vervolgens vergeten worden. Ze hoopt dat de jeu de boules baan een plek wordt waar mensen gezellig samen komen en toernooitjes gaan organiseren.

De gemeente heeft de jeu de boules baan aangelegd en vrijwilligers van speeltuin Onder de Linden zullen het onderhoud op zich nemen. Het gebruik is gratis, de ballen kunnen worden opgehaald en weer worden ingeleverd bij de speeltuin. Je kan natuurlijk ook je eigen jeu de boules ballen meenemen. De baan is altijd open en iedereen mag er gebruik van maken.

Onze laatste nieuwtjes

De webredactie van Klarendal.nl probeert hier zo zorgvuldig mogelijk relevante berichtgeving voor en over de wijk Klarendal te publiceren.

Ook nieuws of initiatieven te melden dat voor buren en buurtgenoten belangrijk of interessant kan zijn? Meld het ons!